18.06.2018 11:56

SONCE, VAŠA KOŽA IN KAKAVOVO MASLO

V poletnih dneh je naša koža še posebej izpostavljena soncu. Visoko kakovostna, hladno stiskana maščobna zmes, ki jo pridobijo iz zrn kakavovca, je pravi nasvet za oskrbo vaše kože. Odlična je pri uporabi pred in po sončenju, saj vašo kožo navlaži, neguje, podaljšuje zagorelost in preprečuje luščenje.  Z masažo s ploščico kakavovega masla, ki se počasi topi in vpija v vašo kožo, poskrbimo, da bo vaša koža hidrirana, voljna in mehka.

O  blagodejnih učinkih masaže pa gotovo že veste iz lastnih izkušenj. Boljše spanje, umirjanje, izboljšan mišični tonus, prekrvavljenost in še in še ....

Vabljeni.

 

11.06.2018 11:24

KINEZIOTAPING

Kineziotaping je naravna tehnika v prosecu zdravljenja. Elastični trakovi nudijo idealno oporo mišicam in drugim tkivom, ki so poškodovana, prenapeta, boleča ali otečena. Prisotnost kinezio traku je idealno tudi zato, ker je "z vami v gibu" ves čas, nudi vam stabilnost in oporo in vas v nobenem pogledu ne omejuje.

Le pravilno nanašanje kinezio trakov je tisto, ki vam omogoči učinkovito zdravljenje.

Športniki to dobro vedo, rekreativcem pa zaupam, da so kinezio trakovi učinkoviti za:

odpravljanje bolečine, 

zdravljenje edemov,

vzdrževanje ekstremitete v pravilnem položaju.

Z veseljem sporočam, da kineziotaping po novem izvajamo tudi v salonu Čista pozitiva (lahko kot samostojen tretma ali kot dopolnilo npr. po limfni drenaži, bownovi terapiji ali masaži.

Prisrčno dobrodošli. 

Cena: 15,00 €   (ob kombinaciji z drugim tretmajem je cena nižja:) 

 

23.05.2018 08:57

VRHUNSKIM VRHUNSKO

Da je masaža zares pomembna za pripravo v športu, je hvaležno povedala vrhunska športnica, balvanska plezalka svetovne veličine, Petra Klingler. Na masažo je prišla dan pred tekmovanjem in se, izjemno zadovoljna, rade volje vrnila tudi dan po njem. 

Verjetno se bo v Ljubljano vrnila v naslednjem letu. Pravi, da si bo pravočasno rezervirala termine za obisk salona Čista pozitiva.

Vrhunski športniki, ki vedo, kaj potrebujejo, znajo biti tudi zelo hvaležni. 

Hvala Petra, za zahvalo:)

Lepo vabljeni tudi drugi športniki. Tudi rekreativci:)

19.04.2018 00:00

Bownova terapija

 

 

KAKO NAD STRES? UTRUJENOST? BOLEČINE?

BOWNOVA TERAPIJA.

Bownova terapija je neinvazivna, holistična, izjemno učinkovita zdravilna tehnika zelo širokega spektra delovanja. Deluje na fizični, mentalni in duhovni ravni.
Nežna, a neverjetno učinkovita Bownova poteza je le ena, a ta se izvaja v sklopu različnih posegov, v terapijah, ki so individualno prilagojene vsakemu posamezniku glede na njegove težave (rehabilitacija po bolezni, poškodbi, bolečine v hrbtu,vratu, kolenu,išias, športne poškodbe, zmrznjena rama, sindrom karpalnega kanala, pljučne težave, astma, alergije, stres, depresija, anksioznost, neplodnost, menstrualne težave, hormonsko neravnovesje, težave ledvic, čeljusti...)


V pomoč je lahko v vseh starostnih obdobjih: izboljšanje imunskega sistema, odpravljanje blokad, depresije, hitrejša regeneracija po poškodbah, boljša presnova...

Priporočam vsaj 2-3 zaporedne tretmaje, ki so individualni za vsakega posameznika.

07.04.2018 15:19

MASAŽA LASIŠČA, OBRAZA IN DEKOLTEJA

Masaža lasišča, obraza in dekolteja je tretma, ki naj bi bil vključen tudi v klasično masažo. Vendar je za mnoge odmerejni čas bistveno prekratek, zato vam ponujamo 40 minut popolne sprostitve le ob masaži lasišča, obraza in dekolteja. Seveda na vaše lase ne pozabimo (tretma masaže lasišča in gladenje oz. česanje las se izvaja brez olja - razen, če si tega želite).

Zažareli boste - ne le na zunaj. 

Poizkusite in stopite v pomlad ... osveženi. Taki, kot se imate radi.

 

Cena 40 minutnega tretmaja je 28 €.

-Tretma lahko seveda tudi "primaknemo" drugi masaži po izbiri (npr. 45 minut klasične masaže plus 40minut sprostitve za glavo in um)

 

19.02.2018 14:06

OSVEŽENI V POMLAD

Po pustnem času sledi postni čas. Zelo stresno - ali zelo osvežujoče: kakor želite pristopiti k stvari.

Dejstvo je, da se v pomlad radi dvignemo prerojeni, osveženi in ne obteženi s težo zimskih dni.

Detox obloga - mešanica gline, morskih alg in mletih zelišč izjemno pripomore k boljšemu počutju, saj ne le, da razstruplja telo, pač pa vpliva tudi na hitrejšo regeneracijo in izločanje toksinov. Vaša koža bo znova sveža in napeta, občutek regeneracije celega telesa pa popoln.

Potek tretmaja: 25-30 minut boste obloženi z detox oblogo ter zaviti v folijo, ki vas bo ovila kot topel kokon. Medtem, ko se "prenavljate", imate masažo stopal ali obraza, zato je sprostitev izjemna. 

Po opravljenem tuširanju (spiranju obloge), sledi masaža - glede na dolžino tretmaja, ki si ga izberete. Predlagam rezervacijo daljšega termina. 

Poskusite in preverite na lastni koži. 

Ne bo vam žal:)

07.02.2018 15:54

VALENTINOVO RAZVAJANJE IN ŠČEPEC LITERATURE

Ob Valentinovem si lahko privoščite masažo (ali bownovo terapijo) v dvoje, lahko partnerju podarite darilni bon, ali darilo, ki ga ne boste našli nikjer drugje, kot pri Čisti pozitivi. 

Gre za blazinico v obliki srca - s skrivnim žepkom, ter z domiselnimi ilustracijami stvari, ki jih lahko "podtaknete" v žepek. Blazinica velikosti 31x27 cm je prijetna, kvalitetno narejena (v Odeji, Škofja Loka) in pralna. Skratka, nekaj, kar boste z veseljem poklonili - ali prejeli:)

 

Na masažne bone v mesecu februarju nudimo 10% popust.

Cena blazinice je 15,00 evrov in jo lahko dostavimo tudi po pošti.

 

OB KULTURNEM PRAZNIKU JE TUDI CENA KNJIG (avtorice Staše Tajana) nižja za 20%. Praznujemo ves mesec februar:)

 

 

 

 

 

 

05.01.2018 15:54

BOWNOV TRETMA - NIKOLI PRESTAR IN NIKOLI PREMLAD ZANJ

BOWNOV TRETMA – nikoli prestar in nikoli  premlad zanj

Zakaj si ne bi pomagali na neizvaziven, prijeten in sproščujoč način? Če veste, da obstaja:)

Princip delovanja Bownove tehnike je precej več, kot sproščanje mišic, fascij, olajšanje težav pri išiasu ali nespečnosti. Deluje na več ravneh, vedo povedati zadovoljni odrasli - starejši in mlajši. V imenu tistih najmlajših se mnogokrat pohvalijo hvaležne mamice.  Vredno je poskusiti, kadar ima malček  kolike, refluks, težave pri sesanju, nenehne prehlade ali kaj tretjega. Včasih je videti, da dojenčki jokajo "brez razloga" – in veliko olajšanje je, če se to vendar neha.

Poskusite. Nikoli ni prepozno.

29.11.2017 13:40

Darilni bon

Darilni bon lahko srečni dobitnik bona izkoristi za tretma bownove terapije ali za masažo po izbiri. V mesecu decembru imate ob nakupu dveh bonov 20% popust:) 

PS: Lahko ga kupite tudi sebi. Zakaj ne:)

05.11.2017 13:45

Skrivnost na verigi

Skrivnost na verigi: mladinska domišljijska pustolovščina, namenjena najstnikom in vsem, ki so najstniškim letom dodali kakšnih deset, dvajset in več let. Odlično darilo najstnikom, bralna poslastica,  ki jo toplo priporočam tudi staršem:) (206 strani, avtorica Staša Tajana, ilustracija na naslovnici: Ana Grgovič;  mehka vezava, na voljo v bolje založenih knjigarnah, pri založbi Primus ali jo naročite na tej spletni strani (oz. po telefonu: 051 307 330). Cena: 18,80€

Mojca Blažej Cirej meni, da je bistvo knjige v tem, da se sprosti krč strahu pred smrtjo. To pa nikomur v nobenih letih ne škodi:)

 

Kljub temu, da je domišljijska pustolovščina, ki se dogaja pod gladino morja, se glavna junakinja Lara srečuje s povsem vsakdanjimi najstniškimi vprašanji; o zaupanju, prijateljstvu, o brskanju po družbenem omrežju oz. zaupanju in nezaupanju Fb, klepetalnicam ... V tisti drugi svet jo potegne deklica (Mojca), ki ima na kopnem še žive starše. Lara jih mora najti, saj je Mojci obljubila, da jih bo našla in jim sporočila le eno stvar: da je z njo vse v redu.

Nenavadnost oz. neverjetnost doživetega Laro sili v ohranjanje skrivnosti, kar pa ni lahko. Srebrnega morskega konjička, ki ji ga je dala Mojca okrog vratu, pa se ne da sneti in se verjetno ne bo dal sneti, dokler ne najde njenih staršev.

 

O knjigi Mojca B.C. še dodaja: zgodba te objame, premore nežnost in toplino in komaj čakam na nadaljevanje:)

 

 

02.10.2017 21:10

Čas za vroče kamne

Masaža z vročimi kamni je mnogo več, kot le masaža. Toplota dodobra predhodno ogretih kamnov med masažo prehaja v telo, mehča otrdele mišice in izjemno ugodno vpliva tudi na sklepe. Kamne ves čas ponovno dogrevam, zato je učinek ves čas optimalen.

Pravkar sem nekaj novih vročih kamnov prinesla z obale na Azorih. Vroči kamni, ki jih uporabljam pri Hot-stone masaži, so namreč vulkanskega izvora. Ker so porozni, odlično absorbirajo toploto in jo med drsenjem po naoljenem telesu masiranca, vnašajo v telo. 

Vabljeni, v mesecu oktobru nudim 20% popust na tovrstno masažo:)

 

 

20.08.2017 08:06

Energijska masaža

Energijska masaža

Včasih zahtevamo preveč od svojega telesa: na fizični, mentalni ali duhovni ravni. Če se tega zavemo, smo že na dobri poti, da zase tudi nekaj storimo.

A vendar večkrat ni dovolj, da se ustavimo.

Energijska masaža, kombinacija reikija in sproščujočih masažnih postopkov, vam bo povrnila moč, veselje do življenja.

17.07.2017 19:08

Bownova terapija - Carpe Diem

Z BOWNOVO TERAPIJO " NA RESET"

Ali: UJEMI SVOJE ŽIVLJENJE

Z Bownovo terapijo pomagamo znova vzpostaviti ravnovesje v vašem fizičnem in energetskem sistemu.

 S to izjemno učinkovito energetsko-vibracijsko terapijo dosežemo precej več, kot tisto, kar ste od nje pričakovali. Marsikdo se oglasi (npr.) zaradi išiasa in naslednjič pove, da so nepričakovano prenehale tudi bolečine v petah, da se je izboljšalo spanje in podobno. Z bownovo terapijo se lahko telo "resetira", odpravi blokade in ponovno zaživi skladno z nami. Skladno s tem, kar smo in kar želimo biti.

Preizkusite. Ujemite dan.

 

19.06.2017 12:51

Z Bownovo terapijo do ravnovesja

Mnoge stranke, ki pridejo zaradi zelo specifičnih težav (npr. bolečina v vratu, v križu, dimljah...), vedo povedati, da se jim je po terapiji "zgodilo" še marsikaj drugega. Ne le, da boljše spijo in so bolj umirjeni. Včasih preidejo tudi težave, na katere so se že tako navadili, da so jih nekako kar sprejeli kot nujno zlo. Ne gre za čudež, pač pa za princip delovanja Bownove tehnike. 

Močno jo priporočam tudi staršem, ki iščejo pomoč svojim otrokom s telesnimi ali duševnimi težavami. 

10.06.2017 07:00

Moj novi roman:Ljubo življenje, naj se začne

Ljubo življenje, naj se začne je že tretji roman Staše Tajana. V njem s pretanjenim občutkom za humor opisuje dogajanje na razkošni ladji za križarjenje. Če ste za avanturo, za nepozabno potovanje v družbi več sto zaposlenih in potnikov, potem bo to za vas ravno pravo branje. Toplo ga priporočam!
Mojca Blažej Cirej

Ljubo življenje, naj se začne, je tretji roman avtorice Staše Tajane in se rahlo navezuje na predhodnega, z naslovom Welcome aboard (Welcome aboard je že preveden v angleščino in si počasi utira pot na spletni strani Amazon). Prvi roman  je naslovila Republika Skurjena guma in ga toplo priporočam vsakomur, ki se počasi spogleduje s starostjo ali, še bolje – vsem, ki živijo ali se tudi kot zaposleni, ukvarjajo s starostniki.

Staša Tajana že dve desetletji  piše in objavlja tudi drugo literaturo, predvsem za otroke – pravljice, dopolnjevanke in uganke, radijske pravljice za lahko noč.  Njene ure pravljic v knjižnicah so zagotovo enkratne, saj zgodbice vedno napiše šele kakšen mesec prej. Prijetna drobna plavolaska ima ogromno domišljije in veliko srce.

Ljubo življenje, naj se začne, ima, kot vse njene doslej izdane knjige za odrasle, precej avtobiografskega. Dogaja se na razkošni ladji za križarjenje, kjer si je pred leti kot zaposlena utrla novo smernico v življenju in kjer sedaj s partnerjem kot potnika redno preplešeta izjemne dopustniške dni.  Še vedno ostaja odprih oči in ušes za vse, kar se na takih ladjah dogaja, in nam tako iz prve roke približa življenje potnikov in članov posadke. 

Svet, za katerega kot potnica nisem nikoli bila dovolj bogata, da bi se pridružila posadki, pa nisem imela poguma. Me je pa vedno zanimalo, kako je preživeti kak mesec na plavajočem mestu. Zdaj sem končno odkrila košček tega življenja.

Jezik Staše Tajane je svež, mladosten, iskriv, poln današnjih, živih izrazov. Spoznamo težave, strahove, veselje in strasti potnikov in posadke. Nekateri potniki imajo svoje kaprice, ki jih izživljajo nad svojci in zaposlenimi. Številni člani posadke pa prihajajo iz revščine ali pa jih mučijo zgrešene življenjske odločitve, ki jih drago plačujejo, čeprav so mislili, da jim bo ladja to breme olajšala.

Rdeča nit, ki se prepleta skozi ves roman, je ljubezen, ta gonilna sila sveta. Hrepenenje, spogledljivost, varanje, ljubosumje in vroča erotika, ki požene kri po žilah. Sem ter tja tudi prava zanesljiva ljubezen. In še to je pomembno in spremlja vse, ki plujejo: na ladji nikoli nisi lačen. Hrana je božanska, za goste vsekakor. Zaposleni se morda ne bi povsem strinjali, a lačni zagotovo niso.

Staša ima pretanjen občutek za humor, vživi se v skrite misli posameznikov in tako nam ob sedanjem dogajanju razkrije tudi nekaj njihove preteklosti. Če ste za avanturo, za sočno potovanje v družbi več  sto zaposlenih in potnikov, potem bo to za vas ravno pravo branje. Toplo ga priporočam!

 

Mojca Blažej Cirej

29.05.2017 12:41

Knjiga Welcome Aboard

Stašo Tajano zlahka prepoznamo kot avtorico našega, sodobnega časa. Welcome Aboard je živahno, s pronicljivim humorjem navihano delo.  Vodi nas po notranjih in zunanjih svetovih, lahko zapišemo tudi robovih, po intimi, hrepenenju in povsem običajnih vsakodnevnih življenjskih opravkih in praksah ljudi na luksuznem ladijskem krovu. Pelje nas od ladijskega drobovja do gornjega krova, skozi zgodbe uslužbencev in gostov, v preplet različnih ras in kultur, različnosti na vseh področjih – pa vendar sočasno neizpodbitno enotnih, ko gre za ... (Jurij Hudolin)