05.01.2018 15:54

BOWNOV TRETMA - NIKOLI PRESTAR IN NIKOLI PREMLAD ZANJ

BOWNOV TRETMA – nikoli prestar in nikoli  premlad zanj

Zakaj si ne bi pomagali na neizvaziven, prijeten in sproščujoč način? Če veste, da obstaja:)

Princip delovanja Bownove tehnike je precej več, kot sproščanje mišic, fascij, olajšanje težav pri išiasu ali nespečnosti. Deluje na več ravneh, vedo povedati zadovoljni odrasli - starejši in mlajši. V imenu tistih najmlajših se mnogokrat pohvalijo hvaležne mamice.  Vredno je poskusiti, kadar ima malček  kolike, refluks, težave pri sesanju, nenehne prehlade ali kaj tretjega. Včasih je videti, da dojenčki jokajo "brez razloga" – in veliko olajšanje je, če se to vendar neha.

Poskusite. Nikoli ni prepozno.

29.11.2017 13:40

Darilni bon

Darilni bon lahko srečni dobitnik bona izkoristi za tretma bownove terapije ali za masažo po izbiri. V mesecu decembru imate ob nakupu dveh bonov 20% popust:) 

PS: Lahko ga kupite tudi sebi. Zakaj ne:)

05.11.2017 13:45

Skrivnost na verigi

Skrivnost na verigi: mladinska domišljijska pustolovščina, namenjena najstnikom in vsem, ki so najstniškim letom dodali kakšnih deset, dvajset in več let. Odlično darilo najstnikom, bralna poslastica,  ki jo toplo priporočam tudi staršem:) (206 strani, avtorica Staša Tajana, ilustracija na naslovnici: Ana Grgovič;  mehka vezava, na voljo v bolje založenih knjigarnah, pri založbi Primus ali jo naročite na tej spletni strani (oz. po telefonu: 051 307 330). Cena: 18,80€

Mojca Blažej Cirej meni, da je bistvo knjige v tem, da se sprosti krč strahu pred smrtjo. To pa nikomur v nobenih letih ne škodi:)

 

Kljub temu, da je domišljijska pustolovščina, ki se dogaja pod gladino morja, se glavna junakinja Lara srečuje s povsem vsakdanjimi najstniškimi vprašanji; o zaupanju, prijateljstvu, o brskanju po družbenem omrežju oz. zaupanju in nezaupanju Fb, klepetalnicam ... V tisti drugi svet jo potegne deklica (Mojca), ki ima na kopnem še žive starše. Lara jih mora najti, saj je Mojci obljubila, da jih bo našla in jim sporočila le eno stvar: da je z njo vse v redu.

Nenavadnost oz. neverjetnost doživetega Laro sili v ohranjanje skrivnosti, kar pa ni lahko. Srebrnega morskega konjička, ki ji ga je dala Mojca okrog vratu, pa se ne da sneti in se verjetno ne bo dal sneti, dokler ne najde njenih staršev.

 

O knjigi Mojca B.C. še dodaja: zgodba te objame, premore nežnost in toplino in komaj čakam na nadaljevanje:)

 

 

02.10.2017 21:10

Čas za vroče kamne

Masaža z vročimi kamni je mnogo več, kot le masaža. Toplota dodobra predhodno ogretih kamnov med masažo prehaja v telo, mehča otrdele mišice in izjemno ugodno vpliva tudi na sklepe. Kamne ves čas ponovno dogrevam, zato je učinek ves čas optimalen.

Pravkar sem nekaj novih vročih kamnov prinesla z obale na Azorih. Vroči kamni, ki jih uporabljam pri Hot-stone masaži, so namreč vulkanskega izvora. Ker so porozni, odlično absorbirajo toploto in jo med drsenjem po naoljenem telesu masiranca, vnašajo v telo. 

Vabljeni, v mesecu oktobru nudim 20% popust na tovrstno masažo:)

 

 

20.08.2017 08:06

Energijska masaža

Energijska masaža

Včasih zahtevamo preveč od svojega telesa: na fizični, mentalni ali duhovni ravni. Če se tega zavemo, smo že na dobri poti, da zase tudi nekaj storimo.

A vendar večkrat ni dovolj, da se ustavimo.

Energijska masaža, kombinacija reikija in sproščujočih masažnih postopkov, vam bo povrnila moč, veselje do življenja.

17.07.2017 19:08

Bownova terapija - Carpe Diem

Z BOWNOVO TERAPIJO " NA RESET"

Ali: UJEMI SVOJE ŽIVLJENJE

Z Bownovo terapijo pomagamo znova vzpostaviti ravnovesje v vašem fizičnem in energetskem sistemu.

 S to izjemno učinkovito energetsko-vibracijsko terapijo dosežemo precej več, kot tisto, kar ste od nje pričakovali. Marsikdo se oglasi (npr.) zaradi išiasa in naslednjič pove, da so nepričakovano prenehale tudi bolečine v petah, da se je izboljšalo spanje in podobno. Z bownovo terapijo se lahko telo "resetira", odpravi blokade in ponovno zaživi skladno z nami. Skladno s tem, kar smo in kar želimo biti.

Preizkusite. Ujemite dan.

 

19.06.2017 12:51

Z Bownovo terapijo do ravnovesja

Mnoge stranke, ki pridejo zaradi zelo specifičnih težav (npr. bolečina v vratu, v križu, dimljah...), vedo povedati, da se jim je po terapiji "zgodilo" še marsikaj drugega. Ne le, da boljše spijo in so bolj umirjeni. Včasih preidejo tudi težave, na katere so se že tako navadili, da so jih nekako kar sprejeli kot nujno zlo. Ne gre za čudež, pač pa za princip delovanja Bownove tehnike. 

Močno jo priporočam tudi staršem, ki iščejo pomoč svojim otrokom s telesnimi ali duševnimi težavami. 

10.06.2017 07:00

Moj novi roman:Ljubo življenje, naj se začne

Ljubo življenje, naj se začne je že tretji roman Staše Tajana. V njem s pretanjenim občutkom za humor opisuje dogajanje na razkošni ladji za križarjenje. Če ste za avanturo, za nepozabno potovanje v družbi več sto zaposlenih in potnikov, potem bo to za vas ravno pravo branje. Toplo ga priporočam!
Mojca Blažej Cirej

Ljubo življenje, naj se začne, je tretji roman avtorice Staše Tajane in se rahlo navezuje na predhodnega, z naslovom Welcome aboard (Welcome aboard je že preveden v angleščino in si počasi utira pot na spletni strani Amazon). Prvi roman  je naslovila Republika Skurjena guma in ga toplo priporočam vsakomur, ki se počasi spogleduje s starostjo ali, še bolje – vsem, ki živijo ali se tudi kot zaposleni, ukvarjajo s starostniki.

Staša Tajana že dve desetletji  piše in objavlja tudi drugo literaturo, predvsem za otroke – pravljice, dopolnjevanke in uganke, radijske pravljice za lahko noč.  Njene ure pravljic v knjižnicah so zagotovo enkratne, saj zgodbice vedno napiše šele kakšen mesec prej. Prijetna drobna plavolaska ima ogromno domišljije in veliko srce.

Ljubo življenje, naj se začne, ima, kot vse njene doslej izdane knjige za odrasle, precej avtobiografskega. Dogaja se na razkošni ladji za križarjenje, kjer si je pred leti kot zaposlena utrla novo smernico v življenju in kjer sedaj s partnerjem kot potnika redno preplešeta izjemne dopustniške dni.  Še vedno ostaja odprih oči in ušes za vse, kar se na takih ladjah dogaja, in nam tako iz prve roke približa življenje potnikov in članov posadke. 

Svet, za katerega kot potnica nisem nikoli bila dovolj bogata, da bi se pridružila posadki, pa nisem imela poguma. Me je pa vedno zanimalo, kako je preživeti kak mesec na plavajočem mestu. Zdaj sem končno odkrila košček tega življenja.

Jezik Staše Tajane je svež, mladosten, iskriv, poln današnjih, živih izrazov. Spoznamo težave, strahove, veselje in strasti potnikov in posadke. Nekateri potniki imajo svoje kaprice, ki jih izživljajo nad svojci in zaposlenimi. Številni člani posadke pa prihajajo iz revščine ali pa jih mučijo zgrešene življenjske odločitve, ki jih drago plačujejo, čeprav so mislili, da jim bo ladja to breme olajšala.

Rdeča nit, ki se prepleta skozi ves roman, je ljubezen, ta gonilna sila sveta. Hrepenenje, spogledljivost, varanje, ljubosumje in vroča erotika, ki požene kri po žilah. Sem ter tja tudi prava zanesljiva ljubezen. In še to je pomembno in spremlja vse, ki plujejo: na ladji nikoli nisi lačen. Hrana je božanska, za goste vsekakor. Zaposleni se morda ne bi povsem strinjali, a lačni zagotovo niso.

Staša ima pretanjen občutek za humor, vživi se v skrite misli posameznikov in tako nam ob sedanjem dogajanju razkrije tudi nekaj njihove preteklosti. Če ste za avanturo, za sočno potovanje v družbi več  sto zaposlenih in potnikov, potem bo to za vas ravno pravo branje. Toplo ga priporočam!

 

Mojca Blažej Cirej

29.05.2017 12:41

Knjiga Welcome Aboard

Stašo Tajano zlahka prepoznamo kot avtorico našega, sodobnega časa. Welcome Aboard je živahno, s pronicljivim humorjem navihano delo.  Vodi nas po notranjih in zunanjih svetovih, lahko zapišemo tudi robovih, po intimi, hrepenenju in povsem običajnih vsakodnevnih življenjskih opravkih in praksah ljudi na luksuznem ladijskem krovu. Pelje nas od ladijskega drobovja do gornjega krova, skozi zgodbe uslužbencev in gostov, v preplet različnih ras in kultur, različnosti na vseh področjih – pa vendar sočasno neizpodbitno enotnih, ko gre za ... (Jurij Hudolin)

 

29.05.2017 12:35

Bownova terapija

 

 

Bownova terapija je neinvazivna, holistična, izjemno učinkovita zdravilna tehnika zelo širokega spektra delovanja. Deluje na fizični, mentalni in duhovni ravni.
Nežna, a neverjetno učinkovita Bownova poteza je le ena, a ta se izvaja v sklopu različnih posegov, v terapijah, ki so individualno prilagojene vsakemu posamezniku glede na njegove težave (rehabilitacija po bolezni, poškodbi, bolečine v hrbtu,vratu, kolenu,išias, športne poškodbe, zmrznjena rama, sindrom karpalnega kanala, pljučne težave, astma, alergije, stres, depresija, anksioznost, neplodnost, menstrualne težave, hormonsko neravnovesje, težave ledvic, čeljusti...)
Bownova terapija je energetsko-vibracijska terapija, ki pomaga vzpostaviti ravnovesje v fizičnem in energetskem sistemu.
V pomoč je lahko v vseh starostnih obdobjih:
OTROCI: kolike, krči pri dojenčkih, lajšanje indikacij pri Downovem sindromu, avtizmu, vse pogostejših alergij
V VSEH OBDOBJIH: izboljšanje imunskega sistema, odpravljanje blokad, depresije, hitrejša regeneracija po poškodbah, boljša presnova...

Priporočam vsaj 2-3 zaporedne tretmaje, ki so individualni za vsakega posameznika.

Nastavitve piškotkov